Postin lähilaatikkopalvelu (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 24.10.2019 11:14

Kysymys: Postin lähilaatikkopalvelu

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Posti tarjoaa lähilaatikkopalvelua, jossa posti tulee postiluukusta sisään tiettyä kustannusta vastaan. Rivitaloyhtiössämme enemmistö osakkaista haluaa postit näin kannettuna,  muut haluavat postilaatikon. Voidaanko taloyhtiössä tehdä enemmistöpäätös lähilaatikkopalvelusta, jolloin kaikki saavat postinsa sisään postiluukusta? Taloyhtiö maksaisi kustannuksen. Perusteluna on, että taloyhtiömaksu on edullisempi kuin jokaisen erikseen tilaama palvelu yhteensä. Kiitos vastauksestanne.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
päätös voidaan lähtökohtaisesti tehdä enemmistöpäätöksenä yhtiökokouksessa. Enemmistöpäätöstä ei kuitenkaan voida tehdä, jos yhtiöjärjestystä tulisi muuttaa päätöksen johdosta.
 
Asiassa tulee kuitenkin huomioida se, että postilain mukaan pientaloihin jaettavat kirjelähetykset on kannettava postilaatikkoon, jollei postin saaja (kirjelähetykseen tai postipakettiin merkitty henkilö, jolle lähetys on osoitettu) sovi erikseen poikkeavasta järjestelystä. Pätevästi tehtyä yhtiökokouksen päätöstä ei tämän vuoksi välttämättä voida panna täytäntöön ilman kaikkien postin saajien suostumusta.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Postin lähilaatikkopalvelu":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*