putkiremontti (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2019 12:13

Kysymys: putkiremontti

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Paritaloyhtiössämme suunnitellaan putkiremonttia. Olen itse tehnyt saunan, kylpyhuoneen ja kodinhoitotilan remontin, v. 2013 siten, että tila purettiin kokonaan ja uusittiin, vaihdettiin laittiakaivojen paikkaa ja siirrettiin lämminvesivaraaja sekä lisättiin käsienpesuallas. Näiltä osin myös putket vaihdettiin. Miten suunnitellun putkiremontin osalta nämä pitäisi huomioida esim. kustannuksissa?

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
voit vaatia vastikkeen alentamista, jos huoneistossa aiemmin tekemäsi työ alentaa yhtiölle aiheutuvia kustannuksia. Yhtiökokouksen tulee tehdä päätös vastikkeen alentamisesta, jos sen edellytykset täyttyvät.
 
Alennusta laskettaessa otetaan huomioon yhtiölle tuleva säästö ja yhtiövastikeperusteen mukainen maksuvelvollisuutesi. Alennuksen enimmäismäärä on pienempi näistä.
 
Sinun kannattaa olla yhteydessä hallitukseen riittävän ajoissa ennen saneerauksesta päättävää yhtiökokousta, jotta yhtiö ehtii tehdä tarvittavat selvitykset vastikkeen alentamisen perusteesta ja määrästä.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / putkiremontti":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*