Putkiremontti (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.3.2020 13:40

Kysymys: Putkiremontti

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei, kysyisin mitä tehdä kun asuntoyhtiömme osakas ei suostu maksamaan putkiremontista aiheutuneita kuluja ja vesimaksut ja jätemaksutkin ovat maksamatta yli vuoden ajalta ennen putkiremonttia, hän vetoaa siihen että on tehnyt kylpyhuoneremontin ja samalla pienen putkiremontin, hänelle on korvattu 1000€ siitä käyttämämme putkifirman ohjeen mukaan? V Kleimola

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
osakkeenomistaja on siis ilmeisesti vaatinut vastikkeen alentamista asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 32 §:n perusteella. Alennuksen määrä on yhtiölle tuleva säästö, jos se ei ylitä osakkeenomistajan yhtiövastikeperusteen mukaista maksuvelvollisuutta.
 
Osakkeenomistajalla ei ole oikeutta jättää maksamatta yhtiövastikettaan, jos yhtiölle aiheutunut säästö on 1.000 € ja osakkeenomistajalle on annettu 1.000 € alennus vastikkeesta. Voitte tällöin periä maksamatta olevan osuuden osakkaalta tarvittaessa oikeusteitse.
 
Soita minulle numeroon 050 449 1046 keskustellaksesi tarkemmin asiasta.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Putkiremontti":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*