Puutteellinen ääneneristys (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.11.2020 7:48

Kysymys: Puutteellinen ääneneristys

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kysyjälle pitkäaikainen asumishaitta kerrostalossa, joka selvityksen jälkeen alkoi viitata yläkerran asunnossa rakennusajan jälkeen tehdyn lattia-asennuksen puutteellisuuteen. Hallitus toiminut hitaasti, 2.10.20 rakennusalan asiantuntijayritys teki viimein askustiikkamittaukset asunnossani. Tulokset tulivat isännöitsijälle jo kuukausi sitten, mutta en ole saanut tuloksista mitään tietoa. Hallitus ei vastaa sähköposteihini. Mihin tiedon panttaus voi perustua ja voiko näin menetellä? Olen jo toiselta taholta tiedustullet oikeuttani saada asunnossani tehdyt mittaustulokset, eikä siihen katsottu olevan mitään estettä, ja että minun kuuluisi tiedot saada. Mihin oikeudelliseen seikkaan voin vedota ottaessani uudestaan yhteyttä hallintoon? Asia ei ole siis edennyt aikoihin mihinkään. 

Kommentoi:*
Vastaus

En tiedä mihin tiedon "panttaaminen" voi perustua, mutta kyllä halituksen pitää sinut pitää asiassasi ajan tasalla. Se on hallituksen velvollisuus.

Mikäli hallituksen menettelystä aiheutuu sinulle taloudellista vahinkoa, on hallituksen jäsenen ja isännöitsijän henkilökohtaisesti korvattava sinulle vahinko, jonka hän on aiheuttanut tehtävässään asunto-osakeyhtiölakia tai yhtiöjärjestystä rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Puutteellinen ääneneristys":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*