Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 5.7.2021 12:25

Kysymys: Rasitteet

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Onko taloyhtiön osakkaalla oikeus saada tarkat tiedot taloyhtiönsä omistamaan tonttiin kuuluvista rasitteista? Entä voidaanko rasitteita poistaa osittain siten, että ajo-oikeus naapuritontille  ja sieltä pois säilytetään, mutta jalankukulku tontin läpi poistetaan, koska viimemainittua oikeutta käyttävillä naapuritalojen asukkailla on esteetön ja yhtä lyhyt kulku samansuuntaisille virallisille kevyen liikenteen väylille. Tonteista osa on kaupungin omistamia ja osa taloyhtiöiden omia tontteja. Kyseessä on korttelin läpi kulkeva raitti, joka menee taloyhtiöiden A ja B talojen välistä. 

Kommentoi:*
Vastaus

 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Rasitteet":

sisustussuunnittelija
Sisustussuunnitelu E-Design 
PORI, Suomi

Kommentoi:*