Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2019 11:48

Kysymys: Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,

pitääkö vuokratalo-kiinteistöyhtiön ilmoittaa naapureille, jos vuokra-asunnossa tehdään iso,paljon melua aiheuttava remontti? Esim.jos koko kylpyhuone remontoidaan, asunnon lattiapäällysteet uusitaan jne ja näistä aiheutuu kovaa koneiden ääntä.

Lähinnä ajatellen naapureita siinä, että vaikka melu on päiväsaikaan tapahtuvaa, olisi naapureiden hyvä etukäteen tietää tulevasta metelistä, jotta voisi esim. koiran viedä kyseisten päivien ajaksi hoitoon muualle. Tai äitiyslomalla pienen vauvan kanssa ollessaan tietäisi olla osan aikaa muualla.

Eli onko laissa jokin määräys pitääkö ilmoittaa. Jos pitää, niin mitä pitää ilmoittaa (esim. yleisesti aikajana, jonka sisällä kovaa meteliä voi olla?), kuinka kauan ennen remontin alkua ilmoitus pitäisi antaa ja miten?

Kiitos etukäteen vastauksesta 

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Jos muutostyö vaikuttaa naapureihin, hallituksen tai isännöinnin tehtävänä on ilmoittaa muutoksesta näille naapureille. Remontintekijän kannattaa itsekin ilmoittaa naapureille suunnittelemastaan remontista ja työn mahdollisesti aiheuttamasta haitasta. Voisi olla hyvä ilmoittaa remontista ja sen suunnitellusta kestosta esimerkiksi ilmoitustaululla hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*