Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2019 11:48

Kysymys: Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,

pitääkö vuokratalo-kiinteistöyhtiön ilmoittaa naapureille, jos vuokra-asunnossa tehdään iso,paljon melua aiheuttava remontti? Esim.jos koko kylpyhuone remontoidaan, asunnon lattiapäällysteet uusitaan jne ja näistä aiheutuu kovaa koneiden ääntä.

Lähinnä ajatellen naapureita siinä, että vaikka melu on päiväsaikaan tapahtuvaa, olisi naapureiden hyvä etukäteen tietää tulevasta metelistä, jotta voisi esim. koiran viedä kyseisten päivien ajaksi hoitoon muualle. Tai äitiyslomalla pienen vauvan kanssa ollessaan tietäisi olla osan aikaa muualla.

Eli onko laissa jokin määräys pitääkö ilmoittaa. Jos pitää, niin mitä pitää ilmoittaa (esim. yleisesti aikajana, jonka sisällä kovaa meteliä voi olla?), kuinka kauan ennen remontin alkua ilmoitus pitäisi antaa ja miten?

Kiitos etukäteen vastauksesta 

Kommentoi:*
Vastaus
Hei,
Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuull...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Remonttimelusta naapureille ilmoittaminen":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*