Saunan väärät lattialaatat (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.12.2020 0:12

Kysymys: Saunan väärät lattialaatat

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiömme saunat remontoitiin vounna 2013. Tänävuonna huoltoyhtiön tekninen asiantuntija totesi toisen saunan lattialaatat hengenvaarallisen liukkaiksi ja sauna laitettiin käyttökieltoon.

Hallituksen puheenjohtajana on sama henkilö kuin remonttien aikana. Hän on kertonut,että lattialaattojen standardit ovat muuttuneet ja siksi ne on vaidettava.

Onko standardit muuttuneet ?

Jos ei, niin kuka on vastuussa ja onko kukaan mahdollisesti korvausvelvollinen ?

Kommentoi:*




Vastaus

Kuulostaa aika erikoiselle... Ensinnäkin, huoltoyhtiön teknisellä asiantuntijalla tai edes taloyhtiön hallituksella ei ole toimivaltaa määrätä asuintilojasi käyttökieltoon mainitsemallasi perusteella.

Kysymykseesi, onko standardit muuttuneet en pysty vastaamaan kun en tiedä mitä standardeja tarkoitat.

Toiseksi, onko laattojen vaihto ainoa ratkaisu? Liekö laattoja mahdollista käsitellä jollakin pesu- tai muulla aineella, jotta ne eivät olisi enää liian liukkaita? Tai onko mahdollista käyttää liukuestettä tai jotain ritilää, joka ajaisi saman asian?

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Saunan väärät lattialaatat":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*