Sukitus ja hallituksen puheenjohtaja dementoitui (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.2.2020 9:49

Kysymys: Sukitus ja hallituksen puheenjohtaja dementoitui

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Joensuulaisessa taloyhtiössämme aloitettiin viemäriremontti sukituksella kesällä 2017. Työhän valittiin halvin tarjous. He ovat tehneet koko ajan huolimatonta työtä, eivätkä remonttimiehet ole olleet ammattitaitoisia. Hallitus on tiennyt puheenjohtajan etenevästä sairaudesta, mutta ei ole tehnyt asialle mitään. Hänen on annettu jatkaa. Hän "erosi" kevätkokouksessa 2019, jolloin hän oli täysin dementoitunut. Asia on pidetty salassa osakkailta.

Voisimmeko vaatia hallitukselta korvauksia aiheuttamastaan rahanmenosta ja haitoista ym. Nyt 2,5 vuoden jälkeen viemäri vaatii massiiviset korjaukset: jyrsiä littaantuneita sukituksia auki ja sukittaa uudelleen. Työn jälki on kokonaisuudessaan ollut kehnoa.

Isännöitsijä torppaa toisen firman oton väittämällä että uusi firma ei vastaa edellistä.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
yhtiön johdolla on huolellisuusvelvoite, jonka mukaan hallituksen ja isännöitsijän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua.

Hallituksen jäseniltä ja/tai isännöitsijältä voidaan vaatia vahingonkorvausta vahingosta, jonka hän on aiheuttanut rikkomalla huolellisuusvelvoitettaan. Huolellisuusvelvoitteen rikkomisen tulee johtua huolimattomuudesta tai olla tahallista.

Korvauksen saaminen edellyttää sitä, että voitte osoittaa johdon rikkoneen huolellisuusvelvoitetta. Lisäksi teidän tulee pystyä osoittamaan vahingon johtuvan huolellisuusvelvoitteen rikkomisesta.  

Voit soittaa minulle numeroon 050 449 1046 keskustellaksesi tarkemmin asiastasi.

Ystävällisin terveisin,

Kristian Krokfors

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Sukitus ja hallituksen puheenjohtaja dementoitui":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Sitten kun tämä joskus selviää, niin kertokaa toki kannattiko esim. tässä tapauksessa palkata juristi jahtaamaan dementoitunutta ex-puheenjohtajaa (varmaan ainakin tosi varakas, että kannattaa edes yrittää?) vai olisko kannattanut keskittyä siihen miten homman tyrinyt urakoitsija saadaan korjaamaan työnjälkensä.Kai tämä korjausurakka kuitenkin on yhtiökokouksen siunauksella tilattu? 


[PetteP]
11.2.2020 14:38Kommentoi:*