Takapihan kulkuväylät (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 13.5.2020 11:30

Kysymys: Takapihan kulkuväylät

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Rivitaloasunnossamme (pääty) takapihat on eroteltu toisistaan lauta-aidalla. Jokainen piha on edestä reunoilta avoin ja keskellä on puinen lautaelementti. Tämän jälkeen koko talon pituudelta on näkösuojaksi istutettu aroniapensasaita. Sen jälkeen nurmea on 10m. Elementin ja aronian väli on vain 70cm. Osa naapureita käyttää aitojen kapeata väliä kulkuväylänä pihalleen, eikä kulkua saa estää. Liikennöinti on vilkasta, tunkeilevaa ja häiritsevää. Toisessa taloyhtiön rivarissa kulku tästä välistä ei ole mahdollista tuuheamman aronian sekä asukkaiden omien istutuksen vuoksi. Voidaanko istutukset näin välittömässä läheisyydessä kiinteitä rakenteita katsoa merkkaamaan pihan rajaa? 

Kommentoi:*
Vastaus
Piha-alueiden rajat on määriteltävä viime kädessä yhtiökokouksen päätöksellä ja yhtiöjärjestyksessä.

Kysymyksesi oli, "voidaanko istutukset näin...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Takapihan kulkuväylät":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi
Kiitos vastauksesta. Asukaskansiossa lukee, että pihan raja kulkee aroniassa. Aitaelementit on rakennettu tämän jälkeen, eikä ohjeita ole päivitetty uuden rajan merkiksi. Ei siis ole mitään määrällistä matkaa, kuinka lähellä pihaa saa kulkea? Siis esim aivan aidassa kiinni. [J467053157]
13.5.2020 15:7Kommentoi:*