Tallien ja autokatosten korjauskustannusten jako (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.2.2020 8:48

Kysymys: Tallien ja autokatosten korjauskustannusten jako

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Miten taloyhtiössä olevien autotallien ja autokatosten huolto- ja korjauskustannukset jakautuvat taloyhtiön osakkaiden kesken silloin kun talleista ja autokatoksista on omat osakkeensa? Yhtiöjärjestyksessä ei ole tästä mitään mainintaa.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
huolto- ja korjauskustannusten jako määräytyy yhtiöjärjestyksen määräysten mukaan ja katetaan yhtiövastikkeilla. Kustannusten jako perustuu yleensä huoneistojen lattiapinta-alaan.
 
Kustannukset jaetaan samalla tavalla kuin muutkin huolto- ja korjaustöiden kustannukset, jollei yhtiöjärjestyksessä ole mitään erillisiä määräyksiä tehtävien töiden osalta.
 
 
Ystävällisin terveisin,
 
Kristian Krokfors
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Tallien ja autokatosten korjauskustannusten jako":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*