Taloyhtiö ei pitänyt yhtiökokousta (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.12.2020 7:51

Kysymys: Taloyhtiö ei pitänyt yhtiökokousta

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Toimin maallikko toiminnantarkastajana taloyhtiössä jossa omistan sijoitusasunnon. Taloyhtiössä ei pidetty tänä vuonna lainkaan yhtiökokousta. Pitääkö toiminnantarkastajan huomauttaa tästä tilintarkastuskertomuksessa? 

Kommentoi:*
Vastaus

Asunto-osakeyhtiölain mukaan toiminnantarkastus sisältää yhtiön talouden ja hallinnon tarkastuksen yhtiön toiminnan laadun ja laajuuden kannalta riittävällä tavalla.
Varsinaisen yhtiökokouksen järjestäminen on olennainen osa yhtiön hallintoa ja sen järjestämistä, sekä toteuttamista, joten kokouksen pitämättä jättämiseen on syytä kiinnittää huomiota.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiö ei pitänyt yhtiökokousta":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*