Taloyhtiömme salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen,kosteuseristyksen parantaminen,pihojen kallistuksen muokkaaminen. (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 30.10.2019 18:24

Kysymys: Taloyhtiömme salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen,kosteuseristyksen parantaminen,pihojen kallistuksen muokkaaminen.

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiömme on rakennettu v.1978 , jossa on ns. valesokkeli. Rakenteiden kautta on huoneistoihin tullut hajuhaittoja ja yhdessä huoneistossa tehdystä kosteuskartoituksesta on löytynyt myös haitallisia mikrobeja. Viimeisessä yhtiökokouksessa päätettiin, että salaojat ym. ongelmaa parantavat asiat uusitaan ja korjataan ensi keväänä. Rakennuksissa on 12 as:ssa alakerrassa 40m2 ja 4 as:ssa 50m2. 6 as:n 65m2 ja 2 as:n 78m2 ovat " katutasossa". Lisäksi taloyhtiössä on pesu-ja varastotilat sekä kylmiö. Miten taloyhtiön ulkopuolisesta remontista aiheutuvat kustannukset jakautuvat asukkaiden kesken? Muodostuuko maksut huoneistojen "katutasossa" olevien m2:n vai kokonaisneliöiden mukaan? Miten yhteisistä tiloista muodostuvat kulut jaetaan asukkaiden kesken?

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,

kustannukset jakautuvat yhtiöjärjestyksessä määrätyllä tavalla. Jollei taloyhtiön ja osakkaan välisestä vastuusta ole määrätty asunto-osakeyhtiölaista poikkeavalla tavalla, on kustannus yhtiön vastuulla. Kustannusten jakautuminen määräytyy vastikkeenmaksua koskevan kohdan mukaisesti.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiömme salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen,kosteuseristyksen parantaminen,pihojen kallistuksen muokkaaminen.":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*