Taloyhtiön autopaikat (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 4.2.2020 10:20

Kysymys: Taloyhtiön autopaikat

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

voiko taloyhtiön osakas vuokrata auton sähköpaikan omia vieraitaan varten, vaikka toinen osakas tarvitsisi kyseisen paikan, paikka on

taloyhtiön omistuksessa, kyseinen vuokraaja ei luovu paikasta sanoo, että toinen osakas voi viedä autonsa 50m päähän toiselle paikalle

onko lainmukaista, että osakkaalla on 1 auto jolle on jo autokatospaikka ja sähköpaikka sillä, sekä vielä vieraitaan varten toinen paikka.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
autopaikkojen vuokraaminen on lähtökohtaisesti hallituksen päätösvallassa. Hallituksen päätösvaltaa rajoittaa kuitenkin yhdenvertaisuusperiaate, jonka mukaan kaikki osakkeet tuottavat yhtiössä yhtäläiset oikeudet, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.
 
Tässä tapauksessa yhdenvertaisuusperiaate saattaa rajoittaa yhtiön oikeutta vuokrata useita autopaikkoja yhdelle osakkaalle, mutta tarkemmat vuokrasopimuksen tekoon liittyvät olosuhteet voivat osoittaa usean vuokrasopimusten teon olleen yhdenvertaisuusperiaatteen mukaista.
 
Sinun kannattaa ottaa yhteyttä hallitukseen ja tiedustella asiasta.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön autopaikat":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi
Arvostelua säädetään jossain muualla, ei ollut toista vaihtoehtoa [J1009732156]
12.2.2020 21:46


Arvostelua säädetään jossain muualla, ei ollut toista vaihtoehtoa [J1009732156]
12.2.2020 21:46Kommentoi:*