Taloyhtiön korvausvelvollisuus homeremontin pitkittyessä (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.2.2020 7:10

Kysymys: Taloyhtiön korvausvelvollisuus homeremontin pitkittyessä

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Olemme muuttaneet osakehuoneistosta toukokuun lopussa 2019. Taloyhtiö pitkitti homevahinkoepäilyn tutkimista lähes puoli vuotta ja  korjausia suoritettiin vasta joulun välipäivinä. Edelleen huoneistossa on homeen haju ja lisätutkimuksia tulee tehdä.  Mitä kustannuksia voi taloyhtiöltä periä kun huoneitoa  ei ole voinut käyttää pian 9 kuukauteen asumiseen ja taloyhtiö on tahallaan pitkittänyt korjauksia. Voiko periä takaisin vastiketta,  säkökuluja (sähkölämmitys), veden perusmaksuja, vuokra-asunnon vuokria jne. Talossa valesokkeli ja kosteus mennyt siitä läpi eristeisiin ja runkorakenteisiin.  

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
yhtiön tulee toteuttaa kunnossapitovastuutaan siten, että osakkeenomistajalle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Yhtiö ei ole velvollinen korvaamaan kustannuksia, jotka muutenkin olisivat aiheutuneet osakkaalle kunnossapitotyöstä.

Aiheeton viivyttely voi kuitenkin aiheuttaa yhtiölle vahingonkorvausvastuun osakasta kohtaan, jos viivyttely on johtunut huolimattomuudesta tai ollut tahallista. Korvausvastuu kattaa kaikki toiminnasta aiheutuvat ennalta-arvattavat vahingot.

Voitte vaatia teille aiheutuneita ennalta-arvattavia vahinkoja korvattavaksi, jos yhtiö on tahallaan tai huolimattomuudesta laiminlyönyt kunnossapitovastuunsa.

Voit soittaa minulle numeroon 050 449 1046, jos tarvitset lisäneuvoja asiassa.

Ystävällisin terveisin, 

Kristian Krokfors

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön korvausvelvollisuus homeremontin pitkittyessä":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*