Taloyhtiön putkiremontti osittain suoraan osakkaiden maksettavaksi (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.11.2020 0:50

Kysymys: Taloyhtiön putkiremontti osittain suoraan osakkaiden maksettavaksi

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiössä on alkamassa putkiremontti. Hallitus on linjannut, että yhtiön tarjoaa kylpyhuoneessa vesiputkien uusimisen jne.. Osakasmuutoksene eli osakkaan maksettavaksi tulee märkätilojen seinien ja lattian laatoistustyöt ja laatat, märkätilojen sähkötyöt, lattilämmitys, kuivauspatteri ja asennus, mahdolliset asbestityöt sekä esim. suihkuseinät. Lisäksi hallitus on linjannut, että kylpyhuoneen remontti on pakollinen ellei osakas pysty esim. osoittamaan luotettavasti, että vesieristys on tehty nykyisten määräysten mukaan. Lisäksi hallitus on myös, että yhtiö päättää säästettävistä märkätiloista. Voiko taloyhtiö päättää remontista, joka aiheuttaa yksittäiselle osakkaalle merkittäviä suoria kustannuksia? 

Kommentoi:*
Vastaus

Kuvaamastasi asiasta on päätettävä viimekädessä yhtiökokouksessa, eikä hallituksessa.

Asia on sen verran merkityksellinen, ettei näkemykseni mukaan hallituksen toimivalta riitä tässä tilanteessa päätöksen tekemiseen. Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiökokous päättää kunnossapidosta, joka on laajakantoinen taikka vaikuttaa olennaisesti asumiseen tai asumiskustannuksiin.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön putkiremontti osittain suoraan osakkaiden maksettavaksi":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*