Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 17.2.2021 16:57

Kysymys: Taloyhtiön vesikatto uusittu - osakkaat maksoivat suoraan tekijälle. Miten asoy:n kirjanpitoon ?

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymyksetOsakkaat ovat sopineet maksavansa suoraan tekijälle, joka on laskuttanut kutakin osakasta.

Kun katon uusimisen kokonaishinta on kuitenkin merkittävä, kai se pitäisi näkyä myös 

taloyhtiön kirjanpidossa vai eikö? Yhtiöjärjestyksessä katon kunnossapitoa ei ole sälytetty

osakkaille.

Kommentoi:*
Vastaus

Erikoinen tilanne teillä. Ensinnäkin, onko yhtiökokous tai hallitus kuitenkin tehnyt päätöksen laillisessa järjestyksessä kattoremontin aloittamisesta? Entä sen rahoittamisesta?
Kuka on urakan tilaaja? Takuu?

Jos taloyhtiö ei ole maksanut kattoremontista mitään, ei kustannuksiakaan voi suoraan sisällyttää kirjanpitoon sellaisenaan.
Nyt on taidettu vähän oikoa ns. mutkissa. Selvittäkää asia ja päätöksentekoprosessi nyt alusta saakka kunnolla, hallituksen pitää olla asiasta ajan tasalla ja asunto-osakeyhtiölakiakin pitäisi muistaa noudattaa. Miten mahtaa teillä olla?
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön vesikatto uusittu - osakkaat maksoivat suoraan tekijälle. Miten asoy:n kirjanpitoon ?":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*