Turvakamerat (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 2.1.2019 19:27

Kysymys: Turvakamerat

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiöömme on asennettu ulos ja porrashuoneisiin yli 30 turvakameraa ilman taloyhtiön asukkaiden suostumusta. Onko tämä laillista? Käsittääkseni eräs hallituksen jäsenistä valvoo kameroiden kautta asukkaiden liikkeitä. Talo ei ole vuokratalo. 

Kommentoi:*
Vastaus

Valvonta vaatii aina taloyhtiön hyväksynnän eli asiaa tulee käsitellä yhtiökokouksessa ja kameravalvonnan järjestämiselle pitää aina olla asiallinen syy. Usein valvontaan päädytään, jos taloyhtiötä kohtaan kohdistuu ilkivaltaa tai aiheutetaan muuta vahinkoa eikä syyllistä tiedetä. Kameravalvonnasta tulee tiedottaa kiinteistön käyttäjiä sekä asettaa ilmoitus tai kyltti valvottavalle piha-alueelle. Rappukäytävän valvonta vaatii kaikkien asukkaiden suostumuksen.
Lisäksi mikäli kyseessä on tallentava kamera, tallennettu kuvamateriaali on henkilörekisteri, josta täytyy laatia henkilötietolain mukainen rekisteriseloste. Tällaisessa tilanteessa on päätettävä lisäksi siitä, kuka vastaa henkilötietojen säilyttämisestä, luovuttamisesta ja hävittämisestä lain edellytysten mukaisesti

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Turvakamerat":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*