Vastuu vesihanoista (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 16.3.2020 8:14

Kysymys: Vastuu vesihanoista

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Rivitaloasunto oy:ssä asukkaat ovat itse remonteissa vaihtaneet uudet vesihanat. Ovatko näiden vesihanojen ylläpito ja huolto asunto oy:n vai asunnon omistajan vastuulla? WC istuimet on myös asukkaan toimesta vaihdettu ja niiden paikkaa siirretty. Kenen vastuulla näiden ylläpito on? Siirtyykö ylläpitovastuu uudelle osakkaalle asunnon myynnin myötä? Yhtiöjärjestyksessä ei ole erillistä mainintaa vastuunjaosta, joten seurataan as oy lakia. 

Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli kuvaamasi kunnossapito- ja muutostyöt olisivat kuuluneet yhtiön vastuulle, eikä osakas ole niistä etukäteen ilmoittanut tai pyytänyt lupaa niiden tekemiseen ja saanut sitä, ei yhtiö lähtökohtaisesti ole vastuussa osakkaan tekemistä luvatta tekemistä muutoksista.
Osakkaan vastuu koskee yleensä myös mahdollista myöhempää ostajaa, koska vastuu ei siirry yhtiölle vain sen vuoksi, että osakkeet vaihtavat omistajaa.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Vastuu vesihanoista":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*