Vastuun jakautuminen kosteusvahingon korvaamisessa (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 31.12.2018 0:54

Kysymys: Vastuun jakautuminen kosteusvahingon korvaamisessa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

 

Kylpyhuoneremontissa paljastui rakenne, jossa lattiakaakeleiden alla oli 10 cm betonilaatta ja sen alla bitumieriste. Valvojan mittaus osoitti laatan kostuneeksi. Betonipohja jouduttiin poistamaan ja korvaamaan uudella. Lähetin taloyhtiölle eritellyn laskun kuittikopioineen. Perustelin as oy:n korvausvastuuta KO:n ennakkopäätöksellä (KK: 2015: 87) tapauksesta, joka on vastaava kuin omani. KO:n linjaus on, että pintalaatta ei ole  pintamateriaaleihin rinnastuva lattian osa, vaan osa taloyhtiön vastuulle kuuluvaa lattian rakennetta. As. oy:n hallitus kieltäytyy korvauksesta mm. sillä perusteella, että ’tapauksessa ei ollut kyse kosteusvauriosta eikä siten asunto-osakeyhtiölain mukaisesta yhtiön vastuulle kuuluvasta kiireellisestä kunnossapitotyöstä’. Kannattaako riitauttaa asia?

 

AsOy n kanta voi olla aivan perusteltukin.   Mutta ei kai tuollaista remonttia voi noin vain tehdä ja sen jälkeen vain yhtiötä laskuttaa.  AsOy olisi jo alkuun voinut ottaa toisenkin lausunnon omien vastuidensa selvittämiseksi. Kannattaa ottaa asiantuntijaan yhteys ennenkuin ryhtyy jatkotoimiin   


[@ndy]
9.1.2019 19:56Kommentoi:*
Vastaus
Tälläisessa tapauksessa asiaan vaikuttaa useat seikat, joita ei...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Vastuun jakautuminen kosteusvahingon korvaamisessa ":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*