Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.6.2021 12:57

Kysymys: vastuunjako kylpyhuone/saunaremontissa

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Vuodelta85  rivitaloyhtiö, jossa perusremontit on toteutettu tähän saakka osakkaiden kustannuksella talonyhtiön korvatessa vesieristyksen. Meillä on todella kylmä sauna (talvella vain +5) ja mittauksilla todettu lämpövuotoja. Talon yhtiön vastaus vastuunjakoon: Lisäeristys ei kuulu taloyhtiölle , koska tila on rakennettu rakennusaikaiset  rakennusmääräykset huomioiden. Muissakin osakkeissa on kylmyyttä ja niille ei ole taloyhtiön toimesta tehty mitään, joten kaikki kustannukset kuuluvat osakkaan  vastuulle.  Jos sattuu, että  asbestia löytyy, niin asbestipurkutyöt kuuluvat myös osakkaalle.  Lisäksi remontin valvonta ja lupamaksut kuuluvat osakkaan maksettavasti.

Vasta kun osakkaan toimesta on purkutyöt on tehty niin nähdään, onko taloyhtiölle kuuluvia  korjaustarpeita . Meneekö oikein?

Kommentoi:*