Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.5.2022 16:27

Kysymys: Veeden kulutuksen yhtäkkinen nouseminen/ WC pytyn vuotaminen/ WC pytyn korjaus tai vaihto

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Veden kulutukseni nousi yllättäen 20m3 vuodessa. Vesimittarit toimivat oikein. Syynä WC pytyn vuotaminen. Huoltomies kävi kolme kertaa, mutta vuoto ei loppunut. Laitoin e-mailia sekä isännöitsijälle ja hallitukselle. Kumpikaan ei vastannut mitään. Aika pian ostin uuden pytyn ja ilmoitin isännöitsijälle. Samaan liittoon tuli viestiä,että keskustelevat hallituksen kanssa.Lupasivat tulla tarkastamaan vanhan pytyn vaihto tarpeen. Eivät tulleet. 



1. Mitä asukas voi tehdä, jos hän tuntee, ettei häntä uskota? Ei vastata posteihin, soitettaessa ei ole aikaa keskustella. 

2. Voiko asukas veloittaa teettämänsä korjauksen (uuden pytyn) taloyhtiöltä, jos yhtiö ei ryhdy toimenpiteisiin ilmoituksen saatuaan? Ja mikä on kohtuullinen aika asukkaan odottaa työn aloittamsta tai edes yhteydenottoa?

 

Kommentoi:*




Vastaus

Aika vähissä on keinot, jos hallitus ei reagoi millään tavalla asiassasi. Ymmärsin kuitenkin, että hallitus asiasta keskustelee?

Kenen kunnossapitovastuulle wc -istuin taloyhtiössänne kuuluu, osakkaalle vai taloyhtiölle?
Ymmärsin kysymyksestäsi, että olet itse tehnyt jotain sellaista, joka olisi kuulunut taloyhtiön tehtäväksi.
Jos näin on, sinulla on mielestäni perusteet vaatia taloyhtiötä korvaamaan asiasta syntyneet kohtuulliset kustannukset. Taloyhtiön pitää sinulle myös korvata.

Kohtuullinen aika? Arvioisin, että tapauksessasi kohtuullinen aika on enintään pari-kome viikkoa.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Veeden kulutuksen yhtäkkinen nouseminen/ WC pytyn vuotaminen/ WC pytyn korjaus tai vaihto":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*