Vesimaksu (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 27.1.2020 9:36

Kysymys: Vesimaksu

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Asun 2005 rakennetussa kerrostalossa, jossa vesimaksu peritty niin, että osakas lukenut vesimittarin 4 kertaa vuodessa ja lukema ilmoitettu isännöitsijälle, joka lähettänyt siitä laskun.

Nyt taloyhtiön hallitus päättänyt kuukausittaisesta vesimaksusta per henkilö, joka peritään yhtiövastikkeen yhteydessä.                                           Vesimittari luetaan tästä lähtien vuoden lopussa ja nähtävästi laskut silloin tasataan.

Kysyisin, onko taloyhtiön hallituksella oikeus päättää kuukausittaisen vesimaksun määräämisestä vai pitäisikö yhtiökokouksen tehdä tällaiset päätökset ?

Omalta osaltani joudun nyt maksamaan vuoden mittaan liikaa vesimaksua ( olen 4 kuukautta kesämökillä), vaikkakin se  vuoden lopussa palautetaan.

Kommentoi:*
Vastaus

Katsoisin, että jos yhtiöjärjestyksenne mukaan vesimaksun maksuperusteena jo on veden todellinen kulutus, on hallituksella on tässä tilanteessa oikeus päättää vesimaksun keräämistavasta. Tilanteessanne maksun peruste ei muutu, vaan vesimaksun lopullinen kustannus määräytyy edelleen veden kulutuksen todellisen määrän mukaan.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Vesimaksu":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
anni.santanen@jurinet.fi

Kommentoi:*