Yhtiöjärjestykseen kirjattu epätasapuolisuus (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.6.2020 8:13

Kysymys: Yhtiöjärjestykseen kirjattu epätasapuolisuus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kahden asunnon taloyhtiössä päätettiin jakaa piha-alue kahteen osakkaiden hallitsemaan alueeseen, ja jako on tarkoitus kirjata uuteen yhtiöjärjestykseen. Yhteinen vanha pihavaja, joka on n. 20 neliötä, jäi asunnon A puolelle. Osakkaalle B tarjottiin korvaukseksi uutta 4,9 neliön kokoista vajaa, mutta hän ei halunnut isoa vajaa. Nyt asunnon B hallitsemalle pihalle on rakennettu asukkaan valitsema n. 2 neliön vaja. Yhtiöjärjestyksessä myös vajan kunnossapitovastuu siirtyy kokonaan kutakin piha-aluetta hallitsevalle asukkaalle.

 

Nykyinen asukas on ilmoittanut muuttavansa parin vuoden sisällä. Voiko uusi asukas vaatia isomman vajan rakentamista yhteiskustannuksin vedoten tasapuolisuuteen? Voiko uusi asukas rakentaa uuden vajan omilla kustannuksillaan?

 

Kommentoi:*
Vastaus
Kysyit, voiko mahdollinen myöhempi osakas vaatia jälkeenpäin "isomman vajan rakentamista yhteiskustannuksin vedoten tasapuolisuuteen"? Lisäksi kysyit, "voiko uusi asukas rakentaa uuden vajan omilla kustannuksillaan&qu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiöjärjestykseen kirjattu epätasapuolisuus":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*