Yhtiöjärjestys ja ilmoitusvelvollisuus (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 12.3.2019 10:20

Kysymys: Yhtiöjärjestys ja ilmoitusvelvollisuus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Pienen taloyhtiömme yhtiöjärjestyksessä sanotaan, että jokainen vastaa itse asunnostaan (1 perheen erillistaloja). Täytyykö mistään remonteista (esim. talon sisäiset käyttövesijohdot tai viemärit) ilmoittaa erikseen hallitukselle?

Kommentoi:*
Vastaus

Osakkeenomistajan on ilmoitettava kunnossapitotyöstä ja muutostyöstä etukäteen kirjallisesti hallitukselle tai isännöitsijälle, jos se voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan taikka yhtiön tai toisen osakkeenomistajan osakehuoneiston käyttämiseen. Mikäli remontilla ei ole tällaista vaikutusta, ei ilmoitusta tarvitse tehdä.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiöjärjestys ja ilmoitusvelvollisuus":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
anni.santanen@jurinet.fi

Kommentoi:*