Yhtiökokouksen peruuttaminen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 23.3.2020 11:21

Kysymys: Yhtiökokouksen peruuttaminen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Voiko taloyhtiön isännöitsijä peruuttaa sääntömääräisen yhtiökokouksen omalla päätöksellään ja antamalla siitä vain tiedotteen ja viitaten koronaan? Tiedotteen mukana on toimintakertomus, tilinpäätös, tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan kertomukset, talousarvio ja yhden osakkaan esittämä asia yhtiökokouksessa käsiteltäväksi.

 Tiedotteessa: on hyvä varautua myös siihen, että epidemian pitkittyessä vuoden 2020 varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat käsitellään vuoden 2021 varsinaisessa yhtiökokouksessa.Hallitus jatkaa ilman valintaa toiminnassaan.

Henkilövalinnoista todetaan, että nykyiset jatkavat toistaiseksi. Sääntöjen mukaan hallitus 4 henkeä, joista 2 vuosittain erovuorossa.Voidaanko pitää etäkokouksena, vaikka yhtiöjärjestyksessä ei ole siitä mainintaa?

 
Hyvä kysymys. Meillä myös hallitus ilmoitti että yhtiökokous ehkä syyskuussa koska korona. Huonosti tehtäviään hoitanut hallitus päätti noin vain antaa itselleen ohittaa asoylain jossa yk pidettävä 6 kk tilikauden päättymisestä eli toukokuu n loppuun mennessä. [HMV63]
25.3.2020 22:12


Hallitus perusteli ilmoitustaan kiinteistö - ja isännöintiliiton suosituksella. Ilmeisesti kyseessä näiden liittojen mediassa olleen keskustelun yhdessä lauseessa olleen vaihtoehdon soveltaminen asoylain kiertämiseksi. Koko idea tullut mahd isännöitsijältä.
Kyseessä 20 osakkeen pieni yhtiö jossa yhtiökokouksessa harvoin kymmentä osakasta. Nyt moni varmaan käyttäisi valtakirjaa. Yhtiöjärjestys ei kiellä etäyhtiökokousta.
Mitä osakas voi tehdä? [HMV63]
2.4.2020 8:58Kommentoi:*
Vastaus
Hei,
 
Varsinainen yhtiökokous on pidettävä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Mitään poikkeuslainsäädän...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiökokouksen peruuttaminen":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*