Yhtiökokous (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 16.11.2020 9:56

Kysymys: Yhtiökokous

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiöön on tulossa putkiremontti. Yhtiökokouspaikaksi on valittu paikka johon ei pääse linja-autolla kuin n. kilometrin päähän. Osakkaat ovat pääasiassa ikäihmisiä ja kokouksessa on tarkoitus esitellä alustavia tutkimustuloksia kiinteistön kunnosta ja muuta asiaan liittyvää.

Kävelymatkan päässä on paikka missä kokoukset on tähän asti pidetty. Koroonaan vedoten kokousta ei voi siellä pitää, vedotaan turvaväleihin. Auditoriossa on 144 paikkaa ja kokousosallistujia normaalisti vain 30-60.

Voimmeko me vaatia kuljetusta vaikeaan kokouspaikkaan? Kokous on erittäin tärkeä remontti-infon takia. 

 

Kommentoi:*
Vastaus

Myös kuljetuksessa tulisi huolehtia suositusten mukaisista turvaväleistä ja lisäksi kokouspaikan osalta tässä on myös huomioitava, riippuen siitä missä olette, alueelliset suositukset ja määräykset kokoontumisrajoituksista. Onko kokousta ylipäätään mahdollista järjestää? Voiko sen pitää etänä?

Taloyhtiöllä ei ole velvollisuutta järjestää osakkaille kuljetusta yhtiökokoukseen.

Kokous on kuitenkin pidettävä tarkoituksenmukaisimmassa paikassa tämä Koronan (COVID-19) aiheuttama erityistilanne huomioiden.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiökokous":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*