Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 17.2.2021 11:45

Kysymys: Yhtiövastikkeen hyväksyminen.

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Asunto Oy muotoinen paritaloyhtiö, jossa kaksi samankokoista huoneistoa ja sama äänimäärä molemmilla Toinen osakas ei hyväksy toimintasuunnitelman mukaista yhtiövastiketta.

Miten ratkaistaan ? Puheenjohtajan äänellä, arvalla tms. ??

Kommentoi:*
Vastaus

Asiasta päätetään viime kädessä yhtiökokouksessa yhtiöjärjestyksenne mukaisella tavalla. Asiaan vaikuttaa olennaisesti myös se, mistä tarkemmin ottaen "toimintasuunnitelman mukaisessa yhtiövastikkeen" muuttamisesta on kysymys.

Mahdollisesti esityksen hyväksyminen edellyttää joka tapauksessa molempien osakkeenomistajien suostumuksen. Jos yhteistä näkemystä ei ole, ei esitystä voi hyväksyä.

Tilanne, jossa äänten mennessä tasan asia ratkaistaan arvalla, koskee yleensä henkilövaaleja.
Muu äänestys voidaan enemmistöpäätöksen osalta asunto-osakeyhtiölain 6:26 §:n mukaisesti ratkaista puheenjohtajan äänellä, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

Valitettavasti tarkemmin en pysty vastaamaan, koska minulla ei ole käytettävissä yhtiöjärjestystänne.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiövastikkeen hyväksyminen.":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*