Puulämmitteinen liesi (Tulisijat ja hormistot)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 28.10.2019 9:59

Kysymys: Puulämmitteinen liesi

Tulisijat ja hormistot

Kesämökille tulee jälkiasennuksena puulämmitteinen liesi lautalattian päälle, pitääkö lieden alle asentaa pelti( ja millainen) vai onko purettava puuponttilattia ja valettava betonipohja?Muut suojaetäisyydet tehdään liesivalmistajan ohjeen mukaisesti.
Halvin ja helpoin on laittaa ilman liimaa tai sementtia tavallisia pihapaallystyskivia  n 55mm. paksuisia n. metri kertaa metrin aluelle puulattian paalle, sen eteen voi laittaa viela pellin, mutta ei ole valttamaton.. Kelpasi tarkastajalle.  [Timppa]
7.11.2019 16:41Kommentoi:*
Vastaus

Liesivalmistajalta pitää olla myös lieden alle tarvittavan materiaalin selvitys. Ellei sieltä löydy, niin on viisasta mennä paikallisen palotarkastajan puheille lieden kuva ja tekniset tiedot mukana, jolloin asia selviää. Minun on vaikea ottaa asiaan kantaa ja antaa neuvoja, koska et ole kysymykseesi liittänyt liedestä mitään tietoja kuvan kera.
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Puulämmitteinen liesi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*