Kosteusilmaisin pesuhuoneen rakenteisiin (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 14.11.2014 8:9

Kysymys: Kosteusilmaisin pesuhuoneen rakenteisiin

Turva-/ muu tekniikka

Hei. Onko olemassa edullista anturi/lukulaitepakettia kosteuden mittaamiseen pesuhuoneen lattiasta sekä ulkoseinän/saunan seinän väliin? Onko minkään valmistajan kotiautomaatiojärjestelmässä kyseisiä antureita. Vuotoanturit asennetaan jakotukkien ja kodinkoneiden alle, mutta ne eivät sovellu kosteudenmittaamiseen.Tommi Oulusta

Kommentoi:*
Vastaus

Kosteusmittaus

En valitettavasti ole alan asiantuntija, mutta hakemalla löysin jotain tietoa.
RFID tekniikka hakusanalla Löydät tietoa järjestelmästä, jossa rakenteisiin laitetaan pieniä antureita ja etälukulaitteella pystytään näistä seuraamaan rakenteiden kosteutta. On olemassa 1- Wire antureita, joita voidaan asentaa myös sarjaan ja ATK- seurantaisia, mutta taitavat olla jo menneen talven lumia. Taloautomatiikkaa suunnittelivista toimistoista saisit varmasti tietoa ko. laitteista tarkemmin.Tuntuu, että ne on pitkälti kohdekohtaisesti suunniteltava . Vaisalallakin oli monenmoisia hienoja järjestelmiä, mutta ne oli vielä tarkoitettu teollisuuden suurempiin prosesseihin.Kunhan aikaa vielä hieman kuluu, uskon ko. järjestelmien tulevan vakinaistumaan seurantajärjestelmiksi muun digitaalisen talotekniikan osana. Sorry huonosta avusta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Kosteusilmaisin pesuhuoneen rakenteisiin":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*