Palovaroitin ja paristo erillään. (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 21.1.2017 18:47

Kysymys: Palovaroitin ja paristo erillään.

Turva-/ muu tekniikka

Huonekorkeutemme on 3,3m. Palovaroittimen testaus ja patterin vaihto on hankalaa ja jopa riskialtista. Onko ja mistä löytyisi palovaroitin, jonka paristokotelo ja testausnappi olisivat varoittimesta erillään ja sijoitettavissa alemmas seinälle?

Käsittääkseni sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet ovat taloyhtiön vastuulla. Onko siis kysyttävä lupa taloyhtiöltä ja varmistuttava että se ottaa asennuksen vastuulleen vaikka maksaisinkin asennuksen itse? 


[J47135805]
22.1.2017 12:16


Jos sinulla on tavallinen palovaroitin 9 V nappiparistolla, niin googlaa "palovaroitin paristokotelo". Älä turhaan ala asennuttamaan tämän takia sähköverkoon kytkettävää palovaroitinta, se ei ole välttämättä ratkaisu ongelmaasi.Jos asut taloyhtiössä, niin sähköverkkoon liitetyt palovaroittimet ovat yleensä taloyhtiön vastuulla. Jos niissä on vaihdettavia paristoja eikä teillä  ole sovittu näiden paristonvaihtoa taloyhtiön puolesta tehtäväksi (huoltoyhtiö käytännössä), niin sopikaa esim. nyt kevään yhtiökokouksessa.  


[PetteP]
24.1.2017 9:7Kommentoi:*
Vastaus

Ota yhteys sähköurakoitsijaan, joka asentaa teille sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet, niin jää tuo uhkarohkea riskialtis voimistelu pois.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Palovaroitin ja paristo erillään.":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*