Rasitealueella videokuvaaminen (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2018 2:31

Kysymys: Rasitealueella videokuvaaminen

Turva-/ muu tekniikka

Olisin kysynyt vielä kun ei ollut vastausta tähän. Minulla on kiinteistö josta omistan 1/3 osan. Olemme tehneet ja rekisteröineet hallintahakosopimuksen, johon on merkitty hallintajakoalueet. Minun hallinta -alueella on rasite oikeus naapureilla kulkea omille tonteilleen. Saanko kuvata hallinta-aluettani  jossa rasiteoikeus tallentavalla video turvakameralla ilman naapurien suostumista? 

Kommentoi:*
Vastaus

Vaikka teillä on hallintajakosopimus, niin lain mukaan kiinteistönne muilta omistajilta / asukkailta pitää olla suostumus kuvaamiseen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Rasitealueella videokuvaaminen ":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

  1. Ei oteta kantaa vaikka omistetaan rajattu alue, eikä ole lakia jouon vedotaan


[J963314218]
18.10.2018 9:34


Maassamme on voimassa oleva Henkilötietolaki, joka määrittelee ko asian. Voit katsoa sieltä mitä voit kuvata. Koska naapureillasi on rasiteoikeus kulkea hallinta-alueesi kautta omille hallinta-alueilleen, niin et saa suorittaa kameravalvontaa ilman heidän suostumustaan. Katso http://www.rtj-group.com/download/kameravalvonnan-yksityisyyden-suoja/wpdmdl=265

http://www.tietosuoja.fi/fi/index/useinkysyttya/kameravalvonta.html  Siinä tietosuojavaltuutetun artikkeli kameravalvonnasta.


  [PN]
18.10.2018 15:51Kommentoi:*