Rivitalon keskiasunnon käyttöullakon muuttaminen asuinkäyttöön (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 26.1.2020 16:52

Kysymys: Rivitalon keskiasunnon käyttöullakon muuttaminen asuinkäyttöön

Turva-/ muu tekniikka

Hei!Pohdimme rivitalokolmion ostamista rivitalon keskeltä. Asunnossa on käyttöullakko, jonka voinee muuttaa asuintilaksi. Miten ilmanvaihto ja hätäpoistumistie eli ihmisen mentävä ikkuna voidaan rakentaa tällaiseen asuntoon, joka ei ole talon päädyssä? Talossa on harjakatto. Käyttöullakolla ei ole ulkoseinäpinta-alaa. 

Kommentoi:*
Vastaus

Poistumistien voi tehdä esimerkiksi kattoluukun kautta  ja katolta tikkaita pitkin alas.  Jos ilmanvaihdon haluaa koneellisena, ullakko-osaan voi laittaa toisen oman iv-koneensa. Tärkeintä on varmistaa, että tontilla on rakennusoikeutta jäljellä ja taloyhtiön kaikki osakkaat ovat hankkeenne takana.  Muuten on kivinen tie. Jos tosiaan kolmion hankkimisen edellytyksenä on  ullakon ottaminen asuinkäyttöön, on kaikkien asioiden oltava loppuun asti sovittu, ennenkuin laitatte nimen paperiin. Jonkun  osakkaan myydessä  osakkeensa ennen yhtiökokouksen päätöksiä ja niiden toimeenpanoa, voi kaikki muuttua kokonaan, jos asiat uudelle osakkaalle ei sovi. Jos joku osakkaista haluaa myös omaan osuutensa ullakosta rakennusoikeutta, niin viimeistään silloin rakennusoikeus loppuu ja rakennuslupa vaatii kaavamuutoksen.  Yleensä kaavamuutos maksaa tuhansia ja kestää vuosia.
Neuvon teitä luopumaan koko hankkeesta , ellei kaikki ylläolevat asiat ole allekirjoitettuna valmiina.
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Rivitalon keskiasunnon käyttöullakon muuttaminen asuinkäyttöön":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*