Sisätilojen matkapuhelinkuuluvuus siporextalossa (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 31.7.2012 9:33

Kysymys: Sisätilojen matkapuhelinkuuluvuus siporextalossa

Turva-/ muu tekniikka

Muutimme vajaa vuosi sitten 170m2 omakotitaloon, jonka seinät ovat muurattu 500mm siporexharkoilla ja yläpohjana on 250mm siporexelementti. Pulpettimallinen talon vesikate on konesaumapelti ja ikkunat skaalan alfasarjasta. Kaikki väliseinät ovat 100mm siporexista.

Koko rakentamisen ajan sekä muuton jälkeen matkapuhelinten kuuluvuus on ollut ongelma, ei yhteyttä, pätkii,... Puhelimia on pakko säilyttää suurten ikkunoiden ikkunalaudoilla, jos haluaa olla varmemmin tavoitettavissa, mutta puhumaan niidenkään ääressä ei kunnolla pysty ilman ongelmia. Varmin tapa puhelimen käytön mahdollistamiseen on marssia pihalle puhumaan tai surffaamaan. Talviaikaan ei oikein houkuta ulostautua kodin lämmöstä.

Tutkailin joitain vaihtoehtoja, mm. passiivista toistinpakettia gsm-taajuuksille, mutta niidenkään tehot eivät välttämättä riitä kun kenttä ulkona on enintäänkin keskivahva ja niiden vahvistussäteet tuppaavat olemaan max. 5m.

Onko teillä tiedossa jotain kohtuuhintaista ratkaisumallia, jolla voisi tilannetta helpottaa? Löytyykö markkinoilta jotain ratkaisua laitemuodossa vai pitääkö tässä siirtää lasitetun terassin rakentaminen ensi kesältä tälle syksylle, jotta tarkenee puhelimen kanssa edes jossain ulkoseinien ulkopuolella?

Kommentoi:*
Vastaus
Koska ulkonakin kenttä on korkeintaan keskivahva, kannattaa ottaa yhteys palvelun tuottajaan. Heillä on velvollisuus tutkia asia ja parantaa palvelua tai antaa ohjeet signaalin parantamiseen. Toinen vaihtoehto on selvittää, onko muilla palveluntarjoajilla alueella parempi kenttä. Viimeisenä vaihtoehtona kannattaa kokeilla sisään asennettavaa toistinta ja suunnattavaa ulkoantennia. Puhelimen merkistä ei tässä ole kysymys.
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Sisätilojen matkapuhelinkuuluvuus siporextalossa":


Kommentoi:*