Suojaverkko kerrosten väliin (Turva-/ muu tekniikka)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2018 7:32

Kysymys: Suojaverkko kerrosten väliin

Turva-/ muu tekniikka

Kaksikerroksisen asunnon kerrosten välillä on n. 1,5 x 3 m suuruinen aukko, mahdollisesti ilmankierron takia tai helpottamaan kommunikointia kerrosten välillä. Talo on harkkorakenteinen ja aukon ympärillä on umpinainen kaiderakenne.

Ratkaisu huolestuttaa, kun lapsi voi uteliaisuuttaan siirtämällä tuolin kaiteen viereen kurkottaa kaiteen yli kohtalokkain seurauksin. Tai heittää jonkin esineen alakertaan.

Olen ajatellut siihen jotain "turvaverkkoa", mitä estäisi putoamisen ja esineiden pudottamisen.

Yksi vaihtoehto voisi olla isosilmäinen riittävän kestävä verkko, mikä kiinnitettäisiin aukon sisälaitaan. Sen lisäksi verkon päälle voisi laittaa kevyen tiheämpi silmäisen verkon, mikä estäisi esineiden pudottamisen.

Mitä konkreettisia ratkaisuita esittäisitte tähän?

Kommentoi:*
Vastaus

Itse en laittaisi verkkoa ollenkaan, vaan korottaisin kaidetta esimerkiksi lastulevyllä 1200x2500 niin, että se lepäisi pitkältä sivultaan lattialla ja kiinnitettynä kaiteen yläpäähän.  Myös portaissa pitäisi lasten kulkua rajoittaa portilla niin, että lapset eivät voisi vapaasti liikkua yläkerran ja alakerran välillä. Kysymys on kuitenkin parin vuoden mittaisesta tilapäisratkaisusta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Suojaverkko kerrosten väliin":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*