Lumilinko ? (Työkalut, vuokrakoneet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Työkalut, vuokrakoneet aihealue Seuraava
pvm: 30.10.2012 9:40

Kysymys: Lumilinko ?

Työkalut, vuokrakoneet

Terve !
Mitä tulisi ottaa huomioon hankkiessa lumilinkoa ?
Minkä tehoinen linko esim. jaksaa heittää märkää lunta sekä lumiauran tieltä ajaman jääkasan / -palteen, ilman hyytymistä saati hajoamista ?
Onko merkillä kuin paljon väliä kestävyyden ja huollon saannin suhteen ?
Kysymyksiä: 69 kpl
Moikka,Lumilinko ostoksilla top 3 asiat mitä kannattaa katsoa itse koneessa on: 1. teho. 2. startti(sähkö vai veto) 3. pyörät vai telat ja onko vetävä. Tehoa olisi hyvä olla 10hp tai alkaen niin pärjää käytännössä kelillä kuin kelillä. Starttina sähkö on ehkä enemmän mukavuuslisä, eli ei pakollinen. Vetoisuuskin myös enemmänkin mukavuuteen vaikuttava seikka, mutta telat helpottavat menoa huomattavasti(pyörät voivat välillä jäädä hieman jumiin).  Itse sanoisin, että kaikki ne tehdään kiinassa, eli laadussa ei nyt älyttömätn suuria eroja. Mutta toki kalleimmat ovat aina kestävimpiä, mutta kannattaako se niin se on sitten asia erikseen :)  [Henri]
4.11.2019 12:56Kommentoi:*
Vastaus
On vaikea antaa mitään varsinaista ohjetta, koska lingon hinnan noustessa, myös toimivuus ja lumenheittoetäisyys paranee. Itselläni on kokemus vain Hondan HSS 655 ET -mallista, jossa on telat. Se heittää lumen riittävän etäälle. Jäätä ja polannetta lumilingolla ei voi poistaa, koska ne voivat rikkoa lingon. Selvitä Tekniikan Maailmasta, onko linkoja testattu.
Arvostele vastaus kysymykseen "Työkalut, vuokrakoneet / Lumilinko ?":


Kommentoi:*