avoportaiden paukkuminen (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 18.6.2020 11:56

Kysymys: avoportaiden paukkuminen

Väliseinät ja portaat

Syksyllä 2019 yläkertaan vievät portaamme tuettiin, hiottiin ja käsiteltiin vahalla. Portaat ovat koivua. Ennen näitä toimenpiteitä portaat narisivat hieman, mutta nykyään ne paukkuvat kuuluvasti. Varsinkin ns.kaarteessa olevat isommat portaat.

Mitä voimme tehdä? Mikä remontissa meni vikaan?Kiitos :)


Kommentoi:*
Vastaus
Vaikuttaa siltä, että porr...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / avoportaiden paukkuminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Moi

Onko ajatusta miten se ei ole hyvä ja miten sen voisi korjata?

Kiitos vastauksesta!  [Anita]
20.6.2020 10:18


Todennäköisesti reisilankkumateriaalin läpi kiinnitettyjen porrasaskelmien kiinnitysruuvit ovat löystyneet ajan myötä, sillä alussa se ilmenee porrasaskelmien päiden narinana, joka myöhemmin muuttuu kiinnityksien löystyessä paukkeeksi. Huoneiston sisäilmaston suhteellisen kosteuden RH muutoksilla on myös vaikutuksensa portaiden kosteustilaan. Suosittelen nykyisten ruuviliitosten kiristämistä ja pitkien lisäruuvien lisäämistä reisimateriaalin läpi kaikkien porrasaskelmien päihin. [PN]
22.6.2020 9:14Kommentoi:*