Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 12.12.2020 10:15

Kysymys: Betoniväliseinän äänieristys

Väliseinät ja portaat

Hei! Naapurin puolelta kuuluu nykyään keittiöstä lähes kaikki äänet läpi vihannesten pilkkomisesta kaappien ja laatikostojen kolahduksiin. Äänet ovat niin kovia, että häiritsevät. Akustiikkalevyt eivät paljoa auttaneet eikä myöskään kipsilevytys, joka on kiinni seinässä. Auttaisiko ilmarako ja villoitus lisäksi? Nykyinen kipsi pitäisi ensin purkaa? Äänimaisema kuulostaa siltä, että seinä on rikki. Naapuri teki jotakin remonttia ja siitä tämä alkoi. 

Kommentoi:*
Vastaus

Jos seinä todellakin on betonia, on kyseessä käytännössä varmuudella reikä/rako seinässä, todennäköisimmin seinien liittymäkohdissa tai sitten seinässä olevassa läpiviennissä  Betoniseinä hoitaa osaltaan riittävän äänieristyksen eikä tarvitse yleensä mitään lisätoimia.
Kun vuotopaikka löytyy, se pitää tiivistää tiukkaan sullotulla mineraalivillalla ja lisäksi kitata molemmin puolin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Betoniväliseinän äänieristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*