Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 5.1.2004 13:21

Kysymys: Entinen ulkoseinä väliseinänä ja eristys puuttuu

Väliseinät ja portaat

Pari vuotta sitten teetin taloomme laajennuksen. talo on puolitoistakerroksinen. Huijari remppaajat jättivät vanhan ulkoseinän semmoisenaan väliseinäksi(sisälle jäi vanhaa rappausta, kanaverkkoa ja kait vähän purua). Siihen tuli siis kylmä silta. Hätäkeinona yrittivät paikkailla uretaanilla. Nyt aion purkaa seinän ja eristää kunnolla. Mutta neuvoja kaipaan.

Kommentoi:*
Vastaus
Olikohan pääsuunnittelija tuon noin ajatellutkin? Väliseinä ei aiheuta kylmäsiltaa, koska sen molemmin puolin on lämmin tila. Siksi en ymmärrä tarvetta purkaa rakenteita. Tuo asia kannattaa nyt vielä kerran käydä läpi silloisen pääsuunnittelijan kanssa läpi ja miettiä, onko tuossa todella tapahtunut joku virhe. Jos se voidaan todeta ja rakenteet on tehty suunnitelmien vastaisesti, urakoitsija on edelleenkin vastuussa töistään ja hänet voi jopa pakottaa korjaukseen, jos vain urakkasopimukset ovat muuten kunnossa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Entinen ulkoseinä väliseinänä ja eristys puuttuu":


Kommentoi:*