Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2003 20:51

Kysymys: Holvikaari

Väliseinät ja portaat

Ajattelimme jättää oven huoneiden välistä kokonaan pois ja tilalle holvikaaren. Mistään ei tunnu löytyvän ohjeita holvikaaren tekemiseen?

Kommentoi:*
Vastaus
RT-kortiston RT 82-10510, TIILIRAKENTEET, käsittelee jotenkin holvikaaria. Kirjastosta voisi löytyä tiilimuurauksia käsitteleviä kirjoja. Kaaren malli piirretään vanerille ja tehdään siitä muotti aukkoon. muuraus tehdään muuraamalla tiilet symmetrisesti molemmilta puolilta ja viimeinen tiili muurataan keskelle ylös. Ensisijaisen tärkeää on, että sivut, joihin kaari tukeutuu, ovat riittävän massiiviset, jotta holvi ei pääse leviämään. On tarkoituksenmukaista pyytää rakennesuunnittelijalta ratkaisu asiaan, vaikka kyseessä ei olisikaan kantava seinä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Holvikaari":


Kommentoi:*