Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2003 8:6

Kysymys: Kaarevan kulman tekeminen?

Väliseinät ja portaat

Hei, Olemme muuttamassa yhtä seinän kulmaa kaarevaan muotoon ja heräsikin kysymys siitä, tekeekö kaaren kipsilevystä vai vanerista, vanerihan taipuu helposti?

Kommentoi:*
Vastaus
Tuo riippuu taivutussäteestä. Kipsin taivutuksessa harjoitus tekee mestarin. Tämä tarkoittaa sitä, että pitää varautua harjoituskappaleisiin. 6 mm saneerauskipsin taivutussäde on 20 cm. pohjatyöt pitää tehdä huolella. Kaikki mitä rungossa jää tekemättä, näkyy levyn päällä. Kipsilevyn käyttö seinäkipsin kanssa on kannattavaa, koska silloin pääsee tavallisella saumaamisella. Vanerikin sopii ja 3 mm vaneri taipuu vieläkin pienempään säteeseen, mutta sen saumaaminen ympäröivään kipsiin on hankalaa. Siinä melkein on käytettävä lasikuitutapettia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Kaarevan kulman tekeminen?":


Kommentoi:*