Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 12.8.2003 12:21

Kysymys: Kahi-harkko väliseinät

Väliseinät ja portaat

Rakennamme uutta omakotitaloa johon valettiin maavarainen betonilaatta johon ei tullut muovia kosteuseristykseksi(150mm styroxia lämpöeristeenä).Kysyisinkin laitetaanko bitumihuopakaista lattian ja kahipontin väliin kosteuseristeeksi vai muurataanko suoraan lattiavalun päältä.Kyseessä on saunaosaston, apukeittön, keittiön ja pannuhuoneen muurattavat väliseinät.Kaadot on tehty lattiavalun yhteydessä lattiakoivoihin, jolloin ei tule erillistä välkivalua enään. Lattiassa on vesikiertoinen lattialämmitys. Laatan vahvuus noin 100 mm.Lattiaan tulee parkettien alle kosteuseristys ja pesuhuoneeseen ja ym.märkätilojen pintakerroksen alle tulee vedeneristys.

Kommentoi:*
Vastaus
Ilmeisesti pääsuunnitelija on antanut ohjeet tai piirustukset rakenneratkaisuihin. Ainakin nuo tekstin perusteella tuntuvat oikeilta ratkaisuilta. Suosittelen tuon huopakaistan asentamista tiieln ja laatan väliin. Tuskin tuossa koskaan mitään kosteutta liikuu, mutta varmuus ennen kaikkea.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Kahi-harkko väliseinät ":


Kommentoi:*