Kuinka vinon sisäkaton ylösnosto harkkoseinien kohdalla kuuluu tehdä? (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 16.9.2014 22:25

Kysymys: Kuinka vinon sisäkaton ylösnosto harkkoseinien kohdalla kuuluu tehdä?

Väliseinät ja portaat

Hei, 

Päänvaivaa hieman tuottaa talossa oleva sisäkatto. Kuinka vinon sisäkaton ylösnosto kuuluu tehdä khh harkkoseinän kohdalla (khh:ssa normaali matala tasakatto / katon alaslasku ja khh vieressä oh jossa vino korkea katto) Jos kiviseinän päälle tekee puurungon ja levyttää kipsilevyllä, niin eikö puun elämisestä synny halkeamia? Entä jos levytyksessä käyttää kivilevyä, jonka tasoittaa tasoiteverkon kanssa kiviseinän yli onko tilanne sama eli seinän sauma jossain vaiheessa halkeilee? Onko kolmatta tapaa tehdä? Ei tunnu järkevältä nostaa harkkoseinää 3,5 metriin.Ystävällisin terveisin,

Elisa Saarinen
kysyjä
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelisin tekemään suunnitelmien mukaan jos ne on tehty.
 
Muutoin paras tapa on nostaa harkko ylös asti. Jos puurungolla aikoo korvata yläosan, tulee harkon ja levyn saumaan halkeama melko varmasti oli levytys kipsi tai kivilevyä. Ongelmana on puurungon kosteuselämisestä johtuvat pienet liikkeet.
 
Jos puurungolla yläosan korvaa niin sitten niin että puurunko sisäpinnasta samaan tasoon harkon kanssa ja kipsilevy ylhäältä alas asti ( myös harkon päälle ) ja niin ettei levyn saumaa tule lähelle harkon/puurungon saumakohtaan. Harkon päälle levyn saa kiinnitettyä esim. saneerauslaastilla.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Kuinka vinon sisäkaton ylösnosto harkkoseinien kohdalla kuuluu tehdä?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*