Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 1.12.2003 16:35

Kysymys: lasitiili ja väliseinä

Väliseinät ja portaat

Olemme ajatelleet remontoida 74 valmistuneen omakotitalomme ja tulevan takkahuoneen yhdeksi seinäksi (tai ainakin osa siitä) suunniteltu lasitiiltä.. kysymys kuuluukin: kuinka kallis seinä siitä tulee? (parimetriä leveä ja kaksi ja puolimetriä korkea) Ja voiko olla, ettei talossa olisi yhtään kantavaa seinää?

Kommentoi:*
Vastaus
Jos rakennus on aikanaan rakennettu itse kantavilla kattotuoleilla, ei välttämättä talossa ole yhtään kantavaa seinää. Pitää kuitenkin olla tarkka, ja kattokannattajien suuntaa kohtisuoraan vastaan olevat väliseinät pitää tarkastaa. Lasiseinän rakentamistapa ratkaisee sen kokonaishinnan. seinään menee n. 125 tiiltä. Jos tiili on värillinen, hinta on 10 - 15 euroa kappale, jos väritön, hinta on 5 - 10 euroa kappale. Työtä tuossa on 16 - 24 tuntia, riippuen kiinnitystavasta. Paikasta riippuen tuo saattaa tarvita ylimääräisiä tukia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / lasitiili ja väliseinä":


Kommentoi:*