Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 2.1.2004 16:27

Kysymys: Ohutsaumamuurauksesta

Väliseinät ja portaat

Vuonna -97 rakennetun omakotitalon ns. ohutsauma- muuraustekniikalla Kahi-harkoista (200x600mm) tehty saunan ja kattilahuoneen välinen seinä ja talon poikittainen samoin muurattu seinä ovat alkaneet silmin nähden erkaantua liittymäkohdasta (T-liitos). Muistelen muuraustyön tehdyn tarkalleen silloisia työohjeita noudattaen. Vieläkö tällaista ohutsaumamuuraustekniikkaa käytetään ja oletko kuullut vastaavaa tapahtuneen, vai oliko kyseessä jälleen joku uusi työtapa jonka kokeileminen käytännössä jätettiin rakentajalle?

Kommentoi:*
Vastaus
Ohutsaumamuurausta käytetään edelleenkin. En usko tuon halkeaman johtuvan muurausmenetelmästä. Onkohan tuossa saumassa käytetty tartuntalankoja ollenkaan? Näinkin pitkän ajan jälkeen syntyvät halkeamat ovat merkki jostain pienestä rakenteellisesta muutoksesta talossa. Sen ei tarvitse olla vakava muutos. En osaa sanoa, mikä tuo on. Rakenteiden lopullinen kuivuminen, puurakenteiden muutokset yläpohjassa, peruslaatan lievä painuminen tai joku muu syy voi saada aikaan halkeamia. Jos haluat tuosta varmuuden, kannattaa asiasta keskustella rakennusalan osaajan kanssa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Ohutsaumamuurauksesta":


Kommentoi:*