Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 5.1.2004 11:39

Kysymys: Porraskaide irtosi

Väliseinät ja portaat

Ostimme 2000 rakennetun omakotitalon. Eräänä päivänä vaimoni tuli normaalisti portaita alas ja porraskaide irtosi seinästä jolloin vaimo vähän kolhiintui portaissa. kaide näytti olleen pelkässä kipsilevyssä kiinni eikä mitään proppujakaan ollut näkyvissä. Mielestäni on selvä rakennusvirhe. Olenko oikeassa? Eikö kaiteen tulisi pysyä kiinni vaikka sitä vasten tulisi koko ihmisen paino? Eli pitäisikö meidän saada vauriot korjattua ilmaiseksi? Kehen pitäisi seuraavaksi ottaa yhteys? Suoraan rakentajaan? Pitäisikö löytyä yksi ihminen jonka pitäisi olla päävastuussa kaikesta ja hänen kauttaan hoitaa homma? Entä jos hän kieltäytyy tai sanoo että sen on hoitanut joku toinen firma eikä hän ole vastuullinen?

Kommentoi:*
Vastaus
Olet sopimussuhteessa vain myyjään. Tämä pitää reklamoida hänelle. Hänellä on harkintansa mukaan mahdollisuus ketjuttaa vastuuta edelleen. Urakkasopimuksesta riippuen vastuu on ilmeisesti edelleenkin urakoitsijalla varsinkin, jos on kyse laiminlyönnistä. Siksi tämä on tulkittava. Kaiteelle on olemassa omat lujuuskriteerinsä ja tämä ei ilmeisestikään ole täyttänyt niitä. Uskoisin, että tästä löytyy ratkaisu asiaan. Todellisuudessa kyse on ilmeisen vähäisestä virheestä, vaikka henkilövahinko onkin ollut lähellä vakavaa onnettomuutta. Virheen vähäisyyden vuoksi myyjää ei välttämättä saa yksin tästä vastuuseen. Tarvittaessa ota yhteyttä asianajajaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Porraskaide irtosi":


Kommentoi:*