Puutalokämppää miettimässä - vaneri/lastulevy seinät ja lattia mietityttää... (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 5.4.2020 19:8

Kysymys: Puutalokämppää miettimässä - vaneri/lastulevy seinät ja lattia mietityttää...

Väliseinät ja portaat

Olen miettimässä ostaa vanhaa puutaloasuntoa  2h + k missä lattiamattojen (2 kerrosta :)) alla oli lastulevyä/ vaneria ja samaten seinissä oli lastulevyä / vaneria tapettien alla.Tapetit ovat hervottomassa tilassa ja mietinkin että onko nuo levytkin poistettava ja vaihdettava kipsilevyihin vai voiko ne vielä jäädä seinään ja lattiaan uusien pintojen alle? Mitä kannattaa tarkistaa.Tuo toisi aika ison lisämomentin muutenkin isoon remonttiin, ei siksi neuvot olisi tarpeen ennenkuin jätän edes tarjousta. Myös LVI-remppa on tulossa ja sähköt on vedetty miten sattuu kattojen reunoihin, eli ainakin ne pitää koteloida. Vessankin saa repiä ihan kokonaan. Katto oli jotain ihme levyä, eli se pitäisi ainakin koolata ja paneloida jos ei sitten poista levyjäkin.Ajatuksia? 

Kommentoi:*
Vastaus
Jos haluaa pitää remontin kohtuullisissa puitteissa ja luottaa vanhoihin rakenteisiin ja rakennustapoihin, voi sekä lattiaan että seiniin jättää nykyiset levyt, ja pinnoittaa tapetoimalla, maalaamalla, parketilla tai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Puutalokämppää miettimässä - vaneri/lastulevy seinät ja lattia mietityttää...":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*