Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 26.8.2020 17:11

Kysymys: Rintamamiestalon ovenkarmi vinossa

Väliseinät ja portaat

Rintamamiestalossa kantavan sisäseinän (eteinen ja olohuone) ovenkarmi niin vinossa ettei ovi mene kiinni. Se ei kuitenkaan näy esim karmin toiselta sivulta (sivu jossa saranat) että olisi irti tms. Missä voisi olla vikaa? Tämä siis talossa jota olemme mahdollisesti ostamassa, voiko vika olla isompikin eli esim alapohjassa tai sokkelissa murtuma tms? 

Kommentoi:*
Vastaus

Näillä tiedoilla ei  voi antaa kovin tieteellistä vastausta, mutta vatupassin avulla voi tietysti yksinkertaisesti tarkistaa, ovatko rakenteet yleensä suorassa, jos tällainen tarkastelu on myyjän puolelta hyväksyttävissä. Toki vanhassa talossa täytyy muistaa, että rakenteet eivät välttämättä ole ihan presiis. Tuollainen 1..2 cm huonekorkeuden matkalla voi hyvinkin olla heittoa seinien pystysuoruudessa. Lattioiden osalta huoneen kokonaisvirhe ei saisi olla oikeastaan yli tuon 2 cm:n. Nämä siis eivät ole mitään normeja, vaan käytännön kokemuksia. Kuntokartoituksessa yleemsä kyllä käydään perustukset mahdollisuuksien mukaan aika tarkkaankin läpi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Rintamamiestalon ovenkarmi vinossa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*