Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2020 0:20

Kysymys: Rivitalohuoneistojen välisten seinien äänieristyksen parantaminen

Väliseinät ja portaat

1994 valmistuneen rivitaloyhtiön asuntojen väliset seinät ovat 150mm paksuja paikalla valettuja betoniseiniä, ei muita rakenteita. Ongelmaksi on muodostunut huoneistojen välinen äänieristys, joka ei täytä tuolloin voimassa ollutta v1985 RMK C1 55dB vaatimusta saati nykyisiä ilmaäänen vaimennuksia. Millaisia järkeviä parannusehdotuksia ja materiaaleja olisi käytettävissä ja suosituksissanne?
kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Materiaalit, tieto sekä toteutustaito huoneistojen välisten seinien ääneneristävyyden parantamiseksi on nykyisin olemassa. Tutkimalla nykyisen seinärakenteen liittyminen ulkoseinien sekä ylä - ja alapohjan rakenteisiin, antaa tiedon miten ne on toteutettu ja mitä rakenteita pitää muuttaa tai lisätä, jotta hyvä ääneneristävyys saavutetaan. Suosittelen tutkimusten suorittamista ja nykyisen rakenteen ääneneristävyyden mittausta, joka antaa ääneneristävyyden ja akustiikan alan rakennesuunnittelijalle lähtötiedot suunnitelmien tekoon ja niiden toteuttamiseen. Yleinen virhe ko. seinissä on riittämätön korkeus yläpohjan yläpuolelle, jolloin ääni"kippaa" yli väliseinärakenteen, koska yläpohjan kattorakenteen ääneneristävyys on käytännössä osoittautunut hyvin heikoksi. Samoin huoneistojen välisten seinien tunkeuma ulkoseiniin sekä seinien pään ääneneristysmateriaalin käyttö on ollut riittämätön jopa puuttunut kokonaan ja rakenteiden kuivumisen seurauksena muodostuneiden rakojen kautta äänen"kippaus" toiseen huoneistoon toteutuu helposti.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Rivitalohuoneistojen välisten seinien äänieristyksen parantaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*