Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 15.1.2004 12:16

Kysymys: Sähkökaapin äänieristys

Väliseinät ja portaat

Talossamme sähkökaappi sijaitsee tuulikaapissa ja seinän toisella puolella on yksi makuuhuoneista. Olemme havainneet että sähkökaappi pitää "ärsyttävää" hurinaa varsinkin yöllä kun muuten olisi mukavan hiljaista.Kaappi on upotettu väliseinään, joten en tiedä onko kaapin ja makuuhuoneen välissä muuta kuin yksi gyproc-levy. Kysyisinkin mitä vaihtoehtoja tuollaisen tilanteen korjaamiseen löytyy (äänieristys)?

Kommentoi:*
Vastaus
Kannattaa pyytää sähköurakoitsija tarkastamaan sähkökeskus. Hurina tulee todennäköisesti jostain kontaktorista. Se voi olla viallinen. Keskuksessa voi olla jotain muutakin kalustoa, joka kannattaa vaihtaa nykyaikaiseksi. Ääni on tavallisesti runkoääni ja sitä on muilla keinoin varsin mahdoton eliminoida. Villaeristystä huoneen puolelle voi kokeilla.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Sähkökaapin äänieristys":


Kommentoi:*