Seinärakenne takan takana (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2014 0:35

Kysymys: Seinärakenne takan takana

Väliseinät ja portaat

Hei,

Kyse on olohuoneen ja keittiönväliseinästä uudisrakennuksessa. OH:n puolelle tulee Salzburgin valmistatakka ja valmispiippu. Talon suunnitelmissa on piirretty normaali puurunkoinen väliseinä ja sen viereen muurattu seinä. Eli ikäänkuin kaksi seinää ihan rintarinnan. Nyt kun ei tule muurattua takkaa ja piippua niin millaisen seinärakenteen voimme tehdä? Takkavalmistaja ilmoitti että 30mm väliä takan ja seinän välille. Jos jätämme harkkoseinän pois niin riittääkö sementtikuitu tai gyproc-levy pintaan ja teräsrunkotolpat ja väliin mineraalivilla? Vai onko muita hyviä  ja edullisia rakennevaihtoehtoja? Mitä paloluokkaa kuuluu seinän osalta soveltaa?

Kiitokset etukäteen?

Kommentoi:*
Vastaus

Takan taustaseinä

Todennäköisesti vaatii kiviseinän, kuten ennenkin paloseinäksi, mutta koska on uudiskohde kysy tai pyydä suunnittelijaa selvittämään paikalliselta paloviranomaiselta.He vastaavat tällaisista määräyksista, eivät vastauspalstat. Olet varmaan lukenut joidenkin valmispiippujen ylikuumenemisesta ja talojen palamisesta sen vuoksi. NYT EI OLE TODELLAKAAN OLE KYSYMYS SÄÄSTÖSTÄ, VAAN IHMISHENGISTÄ.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Seinärakenne takan takana":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*